05 February 2011

Perkara yang tidak disangka berlaku!

Assalamualaikum...

Hari ini aku telah melakukan dua perkara yang sangat drastik. Yang pertama, aku telah berhenti main Mafia Wars. Bagi sesiapa yang tidak tahu game ini die lebih kurang macam FarmVille. Misi aku untuk dapat level 300 dah selesai walaupun agak terlambat. Mafia size pun dah capai 501+.. Huhu. Tapi aku ambil keputusan untuk berhenti bermain. Kenapa? Sebab hidup aku menjadi tidak tentu arah sejak bermain game tersebut. Wah biar betul? Hehe.. Hmm.. Yang kedua adalah aku telah menutup akaun Myspace aku. Huhu :'( Aku rasa aku kena fokus dengan tingkatan 5 nanti. Walaupun aku baru tingkatan 4, aku kena mula berlatih dari sekarang. Hmm.. Aku harap aku dapat mencapai cita-cita aku...

04 February 2011

Classical Metal FTW

Ok post kali aku buat sebab Mixpod dah jadi macam haram! Music Dumper pun macam celaka! Gila doh aku tengah marah.. Tapi aku ganti dengan video yang akan membuat punggungmu tidak senang duduk. XD Huhuhu. Aku harap aku dapat cari music player yang baru. Haish manalah aku nak cari...

Oh video tersebut betul-betul kat atas post ni. Layan ^_^

Update:-9/3/2011 Aku letak video baru kat sebelahnya.
Update:-11/7/2011 Aku dah buang video tu tapi link masih ada.

Link:- Classical Metal
Link:- Fur Elise

01 February 2011

ATI Radeon milik Malaysia?

Ok tujuan aku tulis blog ni sebab kakak aku mula-mula buat blog. Jadi, aku sebagai adik mestilah ikut jejak langkah kakak aku kan? Lepas buat blog, terus tulis post yang pertama. Kemudian, blog ini langsung tidak dikemaskini. Huhu. Aku sebenarnya tak minat langsung pun nak buat blog. Tapi ada satu perkara yang menyebabkan aku kuatkan semangat untuk menulis blog. Iaitu perkara yang korang tidak tahu mengenai blog.

emas.jpg

Aku bagi satu contoh:-Facebook. Korang pernah tak terfikir apa yang menyebabkan Mark Zuckerberg kaya-raya? Jawapannya. Iklan. Atau advertisement. Korang perasan tak masa tengah menggunakan aplikasi, ada iklan kat tepi Facebook tu? Sebenarnya setiap kali korang klik, mereka akan mendapat 10 sen. Nampak macam tak menguntungkan? Salah. Cuba korang bayangkan kalau semua rakyat Malaysia(andaikan semua ada akaun) klik iklan tersebut dalam sehari. Berapa Mark dapat agaknya? Seringgit? 100? Itu baru sehari, sebulan ada 30 hari. Setahun ada 356 hari. Itu baru Malaysia, negara lain? Cubalah kali sendiri. Tak percaya? Hehe suka hatilah.

ati_radeon_9600.jpg

Hmm.. Aku sebenarnya dah lama mengidam-idamkan kad grafik. Pilih pun dah. Jenama macam tajuk kat atas tu. Model ATI Radeon 9600. Harga RM 90. Mesti korang pelik kenapa beli yang cikai punya? Sebab komputer aku versi lama. Jadi pakai yang lama lah. Antara Nvidia dengan ATI? Of course lah ATI.. Kenapa? Sebab Nvidia syarikat Yahudi.. Hohoho. Intel pun sama.. ATI pengasasnya orang Korea tapi diambil alih oleh AMD sebuah syarikat yang mengeluarkan barangan elektronik khususnya komputer. Jadi, apa kaitan tajuk dengan post kali ini? Tak ada kaitan pun. Hehe. Tak lah, saya suka-suka mempromosi AMD sebab ada cawangannya di Malaysia. Jadi, semua rakyat Malaysia dapat membeli produk mereka yang bagus ini. Baiklah Assalamualaikum. Selamat tinggal dan jumpa lagi.