20 November 2010

Malam Yang Indah

Aku x tau nak buat apa sebenarnya. Bosan duduk kat rumah ni. Bangun pagi2 solat Subuh lepas tu terus tidur. Bangun2 je dah tengah hari. :-P haha. Apa2 pun aku mandi dulu kemudian turun bawah. Tengok2 kat meja ada pisang goreng. Humm.. Banyak pulak tu. Aku pun makan la. Mak aku yang masak pisang goreng tu. Maklumlah ayah aku bawak balik banyak pisang dari surau. Kalau tak makan nanti membazir pulak. Membazir kan amalan Syaitan.. huhu.

Disebabkan aku lambat update blog, jadi aku nak mengucapkan,

Selamat Hari Raya Adiladha.

Sempena hari yang penuh berkat ini, marilah kita sama2 memantapkan ketakwaan kita dan meninggalkan larangannya. Hehehe...

Oklah nak cerita pasal semalam pulak.Kakak aku sekarang sedang melanjutkan pelajaran di Cairo University selama 6 tahun. Dia ambil perubatan jadi sebab tu ambil masa agak lama. Semalam kakak aku chat ngan aku gune video call kat laptop kawan dia. Gembira sungguh kakak aku. Mak aku pun join sekali. Lama gak kakak aku borak2 dengan mak. Entah apa yang kakak aku cerita xtau ar. Hehehe. Rasanya berbincang pasal nak pergi Haji kot. Mak aku cakap kalau boleh mak nak satu keluarga pergi Haji. Tapi xtau bila. Harap2 Allah bagi rezeki agar kami dapat pergi Haji.

Malam semalam x boleh tido langsung. Panas giler terlalu sungguh amat nian sangat! Gara-gara ketiadaan cas elektron untuk menggerakkan kipas akibatnya menjadikan bilik tidur menjadi sauna. Memang sengaja TNB potong 'karan' sebab ada kaitan dengan politik. Mungkin?? Tapi sekejap je. 3 jam je.. Oklah sampai disini sahaja post aku. Wassalam!

02 November 2010

LOL

Assalamualaikum........

Hari ni aku rasa gembira sangat! Xtau nape. hehehe :p Sebenarnya hari ni Peperiksaan Al-Azhar sudah TAMAT!!!!! Woohoooo!!!!!!!! Teruja sangat2... Merdeka! Merdeka! Merdeka! Jadi, lepas balik skolah trus on9 facebook. Ramai doe orang on9. hehe...

Sebenarnya hari ni aku ada chat ngan sorang ni. Dia ni kawan baik aku. Dia berkawan ngan aku sejak dari tadika lagi. Aku saja2 chat sambil buat2 x knal. Siap cakap dalam BI lagi.. hehehe... Sambil chat aku tanya dia kenal aku x tapi dia jawab x knal... Waaah hebat betul aku nih.. Teknik penyamaran aku memang terbaik! Akhirnya aku cakap kat dia jenguk profile aku yang smart tuh (Hehehe). Pastu baru knal... :-D


Profile Zapperz
Profile Zapperz


Tetapi yang menjadi aku tertanya ialah kenapa kawan2 aku x knal aku? Ada yang kata aku ni pompuan, cina dan macam2 lagi ah. Klakar la doe.... Mungkin silap aku kot sebab x letak gambar aku. Tak pe lah nanti kalau aku dah 'besar' aku letak lah gambar sebenar aku. Mesti famous! Okey Selamat Tinggal!

29 October 2010

Laman Web

Assalamualaikum.

Waah sejak pertama kali aku buat blog ni aku x pernah update sampai dah berhabuk blog aku. Hehe. Kali ni aku update sebab aku rasa aku dah pandai gune blog nih.

Hari ni aku nak cerita sikit pasal internet. Setelah sekian lama aku melayari internet ni, aku menemui banyak benda baru... Belajar perkara2 yang baru macam buat hyperlink, hack dan banyak lagi. Ceh... Tapi baru aku sedar yang benda2 tu sume x lain x bukan cume sementara. Lepas tutup pc terus hilang alam maya yang seronok tu. Hidup kembali kepada bahagian yang kurang menggembirakan.

Bagi sesetengah orang mereka x kisah kalau x bukak pc tapi bagi aku x lengkap hari aku. Hehehe...
Hari ini aku nak senaraikan beberapa laman web yang amat seronok sekali untuk dilihat. Berikut adalah laman web tersebut:-

OhIslamOhIslam


OhTidakOhTidak


OhArtisOhArtis


CisdelCisdel

Laman web kat atas semuanya made in Malaysia. Setiap laman web tersebut mempunyai tujuan masing2 dan identiti tersendiri. Grafiknya pun boleh tahan dan teratur. Oklah Zapperz harap korang semua terhibur dengan post kali ni. Jumpa lagi!

06 June 2010

Blink 182 - I Miss You

(I miss you miss you)
Hello there the angel from my nightmare
The shadow in backround of the morgue
The unsespecting victim of darkness in the valley
We can live like Jack and Sally if we want
Where you can always find me
And we'll have Halloween on Christmas
And in the night we'll wish this never ends
We'll wish this never end

Where are you and I'm so sorry
I cannot sleep I cannot dream tonight
I need somebody and always
This sick strange darkness comes creeping on so haunting everytime
And as I stared I counted the webs from all the spiders
catching things and eating their insides
Like indecision to call you
And hear your voice of treason
Will you come home and stop this pain tonight
stop this pain tonight

Don't waste your time on me your already the voice inside my head(6x)

I miss you miss you(6x)



LIKE THIS SONG? DOWNLOAD NOW!
Download this song

05 June 2010

AXL'S - Akulah Kekasihmu

Itukah dia kekasih yang pernah berjanji
Memberi cinta untukmu sepenuh hati
Ia akan menyesal suatu hari nanti
Apabila ia mengetahui
Kekasihmu ini ingin kembali

Tahukah engkau ia tak sepadan denganmu
Walau beribu bisik janji ia merayu
Kekasihmu ini terlalu ingin kembali
Semenjak ia mengetahui
Kekasihmu itu membuat kau bersedih

(Chorus 2x)
Oh kekasihmu ini akan merasa gembira

Andai dapat bersama untuk selama-lamanya
Hanya untuk menyayangimu
Hanya untuk bercinta lagi
Andai engkau berduka
Aku yang pertama di sisi
Andai engkau bahagia
Akukan terus berdoa
Semoga suatu masa
Pintu hatimu kan terbuka
Dan kita akan kembali
Bercinta lagi

Aku akan kembali
Walau jalan berliku
Kernaku kekasihmu
Hingga ke akhir hayat

Itukah dia kekasih yang pernah berjanji
Memberi cinta untukmu sepenuh hati
Ia akan menyesal suatu hari nanti
Apabila ia mengetahui
Kekasihmu ini ingin kembali



LIKE THIS SONG? DOWNLOAD NOW!
Download this song

02 June 2010

Timbaland feat Katy Perry - If We Ever Meet Again

What's somebody like you, doin in a place like this?
Say, did you come alone, or did you bring all your friends?
Say, what's your name, what you drinking
I think I know what you're thinking
Baby what's your sign, tell me yours I'll tell you mine
Say, what's somebody like you doing in a place like this?
(1, 2, 3, 4)

CHORUS:
I'll never be the same - if we ever meet again
Won't let you get away - say if we ever meet again
This free fall's, got me so
Kiss me all night don't ever let me go
I'll never be the same
If we ever meet again

Say if we ever meet again

Do you come here much? I swear I've seen your face before (before, yeah)
Hope you don't see me blush, but I can't help but want you more, more
Baby tell me what's your story
I ain't shy, don't you worry
I'm flirtin with my eyes, wanna leave with you tonight
So do you come here much, I gotta see your face some more, some more

Cuz baby

CHORUS:
I'll never be the same - if we ever meet again
Won't let you get away - say if we ever meet again
This free fall's, got me so
Kiss me all night don't ever let me go
I'll never be the same
If we ever meet again


If we ever meet again
I'll have so much more to say (if we ever meet again)

If we ever meet again
I won't let you go away (say if we ever meet again)

If we ever ever meet again
I'll have so much more to say (say if we ever meet again)

If we ever ever meet again
I won't let you go away

CHORUS:
I'll never be the same - if we ever meet again
Won't let you get away - say if we ever meet again
This free fall's, got me so
Kiss me all night don't ever let me go
I'll never be the same
If we ever meet again

I'll never be the same - if we ever meet again
Won't let you get away - say if we ever meet again
This free fall's, got me so
Kiss me all night, don't ever let me go
I'll never be the same
Say if we ever meet again



LIKE THIS SONG? DOWNLOAD NOW!
Download this song

19 May 2010

Pekse!!!!!!!

Assalamualaikum...

Hmm.. Tanggal 26 May 2010 akan bermula pekse Al-Azhar. Stress doe! Kena start hafaz muzakirat skang. Kang menanah nak jawab! Tapi malas gler nak hafaz.... Haha. Tapi dua hari je.. Hari Rabu dan Khamis. Pastu Jumaat cuti! Wohooo!!! Pastu di ikuti pekse pertengahan tahun pada minggu depan.. Haiya! :'( Walaubagaimanapun saya akan bekerja keras untuk menjawab peperiksaan :) Insya Allah saya akan dapat 9A+ untuk pekse pertengahan tahun & PMR... Tak lupa juga pekse Al-Azhar.. Sekurang-kurangnyer dapat jaid jiddan.. Huhu.. Semoga korang doakan saya mendapat dalam peperiksaan ni.... Amin.. :)

16 May 2010

Selamat Hari Guru!!!!!!!!

Selamat Hari Guru kepada semua guru di dunia ini! Terima kasih kerana mendidik kami untuk menjadi insan yang berguna. Guru umpama lilin yang membakar dirinya untuk menerangi orang lain. Sungguh besar pengorbanan guru. Marilah kita sama-sama menyambut Hari Guru sebagai tanda kita mengingati guru.

15 May 2010

Salam Perkenalan

Hi... Apa khabar sume? Hari ni 'first time' aku buat blog. Huhu.. Mula2 kakak aku buat blog, pastu kengkawan aku pun ramai dah buat blog... Aku pun teringin jugak nak buat blog ni kan... So, tadaaa.... Aku dah buat blog. Emm... oklah lain kali la kita bertemu... Tata...





p/s: The Zapperz Blog ialah nama blog aku... Nama sebenar aku rahsia... hehehe ;)